Novedades


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

 

(más abajo en castellano)

 

Com sabeu, la plantilla d’atenció al públic - subcontractada a través de Magmacultura – vam prendre des del març passat la decisió d’exercir el nostre dret de vaga juntament amb altres companys i companyes de la mateixa empresa en altres centres (Sala Ciutat, MACBA, CCCB, MNAC).

Des de bon començament, l’empresa Magmacultura ha perseguit per tots els mitjans obstaculitzar la vaga. El primer pas de l’empresa va ser el d'amenaçar als treballadors amb sancions i acomiadaments mitjançant correus electrònics que asseguraven que la vaga era il·legal i “aconsellant-nos” buscar assessorament legal. L’empresa també va decidir obligar, sota amenaça, a 14 de nosaltres a anar a treballar els dies de vaga, amb l'excusa d'uns suposats “serveis de manteniment i seguretat”. Per alta banda, tant Magmacultura SL com la Fundació Museu Picasso de Barcelona i la subcontracta de seguretat Ilunion, s'han dedicat a substituir il·legalment els vaguistes de diverses maneres durant els dies de vaga vulnerant greument els drets dels treballadors una vegada rere una altra.

Malgrat el discurs de Magmacultura en relació a la legalitat de la vaga, el Jutjat Social nº2 de Barcelona ha dictaminat recentment que la vaga és completament LEGAL tot desestimant la pretensió de l’empresa:

Això se suma al fet de que els anomenats “serveis de manteniment i seguretat” també van ser anul·lats pel Jutjat Social nº1 de Barcelona i de que el Jutjat Social nº15 de Barcelona ha dictat unes mesures cautelars claríssimes que malgrat tot l’empresa Magmacultura i la Fundació estan infringint reiteradament durant els dies de vaga, abocant a una situació d’il·legalitat als treballadors als qui l’empresa oculta aquesta informació:

  

Quan es convoca una vaga, és IL·LEGAL que es reemplaci un vaguista. El RDL 17/1977 estableix en el seu article 6.5 “En tanto dure la huelga, el empresario no podrá sustituir a los huelguistas por trabajadores que no estuviesen vinculados a la empresa al tiempo de ser comunicada la misma”. Sigui qui sigui qui faci la feina que feia un vaguista en el moment de convocar-se la vaga, està cometent un acte il·legal, ja que està rotundament prohibit contractar treballadors a posteriori de la convocatòria de vaga. És fins i tot un delicte tipificat en el Codi Penal en el seu article 315.

Fins ara a través de la vaga s'ha aconseguit que l'empresa apliqui el Conveni del Lleure, el que suposa entre d'altres coses un augment salarial del 7%, que ens paguin un plus per mantenir el nostre vestuari i calçat o que ens compensin els dies festius que treballem amb un altre de festa. Tot això no ho hauríem aconseguit mai sense la lluita solidària dels companys i companyes que units podem fer que triomfin les nostres reivindicacions.

Encara queden algunes reivindicacions pendents de la taula amb la que vam començar la vaga, entre d'altres, el pas a fix de tot el personal, l'equiparació salarial de totes les categories a 18.000 euros anuals com a mínim i la garantia de subrogació de tot el personal (que segueix sense complir-se en els últims plecs publicats). Aconseguirem imposar aquestes reivindicacions estenent la vaga als demés serveis i a través de la solidaritat activa de la resta de treballadors no deixant-vos utilitzar per substituir vaguistes, en una acció que, a més, és il·legal.

Per qualsevol dubte que tingueu sobre el que reclamem i per què ho reclamem, no dubteu en preguntar-nos directament.

COMPANYS, COMPANYES, UNIU-VOS A LA VAGA!


-------------------------------------------------------------------------------------------

Como sabéis, la plantilla de atención al público - subcontratada a través de Magmacultura - tomamos desde marzo pasado la decisión de ejercer nuestro derecho de huelga junto con otros compañeros y compañeras de la misma empresa en otros centros (Sala Ciutat, MACBA, CCCB, MNAC).

Desde el principio, la empresa Magmacultura ha perseguido por todos los medios obstaculizar la huelga. El primer paso de la empresa fue el de amenazar a los trabajadores con sanciones y despidos mediante correos electrónicos que aseguraban que la huelga era ilegal y "aconsejándonos" buscar asesoramiento legal. La empresa también decidió obligar, bajo amenaza, a 14 de nosotros a ir a trabajar los días de huelga, con la excusa de unos supuestos "servicios de mantenimiento y seguridad". Por otra parte, tanto Magmacultura SL como la Fundación Museo Picasso de Barcelona y la subcontrata de seguridad Ilunion, se han dedicado a sustituir ilegalmente a los huelguistas de diversas maneras durante los días de huelga vulnerando gravemente los derechos de los trabajadores una vez tras una otra.

A pesar del discurso de Magmacultura en relación a la legalidad de la huelga, el Juzgado Social nº2 de Barcelona ha dictaminado recientemente que la huelga es completamente LEGAL desestimando la pretensión de la empresa: